Zorgaanbod

Wij geloven in kleinschalige zorg daarom hebben we nooit meer dan zes deelnemers tegelijk op de Hezemate.

De eigen leefstijl en gewoonten van onze deelnemers zijn het uitgangspunt voor zorg en begeleiding. Huiselijkheid, warme, persoonlijke aandacht en respect zijn voor ons vanzelfsprekende kernwaarden. De zorg en dienstverlening zijn in handen van Birgit Wilmink een gekwalificeerde zorgverlener; gespecialiseerd in kleinschalig zorg met dagbesteding.

Wij bieden zorg per dag (7 uur) en in dagdelen. De ochtend bestaat uit 3 uren zorg en de middag uit 4 uur. Alle zorg is flexibel in te delen en er kan veel in overleg. Kom eens vrijblijvend kijken of neem contact op.


Activiteiten op de zorgboerderij

Dierenverzorging

Op de Hezemate hebben we een grote diversiteit aan dieren. Connectie maken met dieren en ze verzorgen werkt rustgevend, motiveren en geeft voldoening. Al onze dieren moeten worden verzorgd en zijn gewend aan mensen. 

We hebben grote dieren zoals paarden, pony’s, geiten en varkens.

Op ons terrein lopen meerdere honden en katjes.

Kleine dieren zijn ruimschoots vertegenwoordigt; kippen, cavia’s, hamsters, konijnen, papagaaien en bijzondere vogels.

Moestuin

Een eigen moestuin is aanwezig en deze breiden we stapsgewijs uit met een eigen boomgaard, kruidentuin en een pompoenen land. Moestuinieren is niet alleen een leuke bezigheid maar er zijn ook nog eens flink wat gezondheidsvoordelen te linken aan tuinieren. Ons doel is dan ook om een samen met onze mensen een echt voedselbos aan te leggen.

Ons voedselbos geeft ons werken in de buitenlucht, eigen groenten verbouwen, bereiden en gezamenlijk eten.

Pyrografie

Pyrografie is een kunstvorm waarbij hout met hitte wordt bewerkt. Andere namen voor deze kunstvorm zijn houtbranden en brandschilderen. Onze mensen worden begeleid in het proces om hout om te vormen tot een persoonlijke boodschap.


Houtbewerking

Onder begeleiding van Wilmink Boomverzorging is er ook de mogelijkheid om hele bomen te bewerken, kappen of te verwerken tot hanteerbare stukken. Lang niet voor iedereen weggelegd maar voor mensen met veel energie en behoefte aan fysieke afleiding echt een uitkomst.

Het hele proces hebben we in eigen beheer: een hele boom kappen, zagen met machines, zagen met kettingzagen, houtkloven tot hout versnipperen.

Erf onderhoud

Door de samenwerking met Wilmink Boomverzorging onderhouden we het landgoed. Iedereen mag helpen, onder professionele begeleiding, met blad blazen, gras maaien, bosmaaien en hout kloven. Regelmatig nemen we onze mensen mee om ergens op het landgoed een grote klus te klaren of te aanschouwen.

Creatief bezig zijn en produceren

Elke deelnemer heeft een andere wens om zijn dag te besteden. Bij de Hezemate bieden we de mogelijkheid, om onder begeleiding, creatief bezig te zijn. Van mozaïeken tot een creatieve kaart. Sommige mensen zijn graag productief en dan hebben wij de mogelijkheid om zeepjes of brandhout te maken.