Over De Hezemate Zorgboerderij

Wij richten ons specifiek op kleinschalige dagbesteding voor maximaal 5 á 6 mensen per dagdeel, onder begeleiding van 2 á 3 begeleiders. We hebben volop ruimte, onze zorgboerderij is rustig gelegen en we bieden uiteenlopende werkzaamheden aan.

We zijn een multifunctionele, zelfstandige en enthousiaste zorgboerderij die als doel heeft een fijne plek te bieden aan mensen met een zorgvraag. Wij staan midden in de maatschappij en voelen ons betrokken bij de verschillende doelgroepen die onze zorgboerderij bezoeken.

De boerderij is een overzichtelijke eenheid, die vele mogelijkheden kent. Ruimte voor ontwikkeling, groei en beleving waarbij de eigenheid en mogelijkheden van de mens centraal staat en er rekening gehouden wordt met de individuele wensen van onze deelnemers.

Onze deelnemers krijgen een goede, gestructureerde en zinvolle invulling van de dag en jezelf kunnen zijn staat bij ons voorop. Wij betrekken het netwerk van de mensen in onze zorg; ouders, verzorgers, mantelzorgers en andere zorgverleners.

De Hezemate biedt begeleiding op maat en daarnaast staat flexibiliteit bij ons hoog in het vaandel; in overleg is er veel mogelijk.


Onze Missie

Zorgboerderij de Hezemate beoogt een waardevolle toevoeging te zijn voor jong volwassenen, volwassenen en ouderen met een hulpvraag en wil hen onder professionele begeleiding van hun dag laten genieten. Het is ons doel om de deelnemers het gevoel te geven dat zij een meerwaarde zijn in de maatschappij.

De Hezemate biedt deelnemers de gelegenheid om hun eigenwaarde te vergroten, het gevoel van samenzijn te ervaren, een doel in het leven vinden, te socialiseren met anderen en te kijken naar hun mogelijkheden.

Doel van onze zorgboerderij is om zorg op maat te bieden in een huiselijke en warme sfeer, zodat deelnemers zich thuis voelen en het vertrouwen in zichzelf vergroten. Hierbij willen we het ‘normale leven' nastreven, waardoor deelnemers vaardigheden behouden en zo mogelijk ook uitbreiden.


Onze Visie

Zorgboerderij de Hezemate sluit aan bij de identiteit en de belevingswereld van onze mensen, die in toenemende mate aanvullende hulp nodig hebben. De mensen verdienen ons respect, want elk mens heeft zijn of haar eigen levensgeschiedenis, iedereen is uniek en heeft verschillende behoeften.

Wij staan ervoor om aandacht voor elkaar te hebben op een eerlijke en respectvolle manier, waardoor wij een fijne plek kunnen bieden aan mensen die structuur, regelmaat en een nuttige invulling van hun tijd verdienen.

Wij zijn en blijven een kleinschalige zorgboerderij waar alles erop is gericht om zijn mensen de rust en aandacht te geven die ze nodig hebben.

“Bij ons mag je gewoon zijn”

Ons motto is dan ook; “niets moet alles mag”. We kijken naar de mogelijkheden van iedere deelnemer en niet naar zijn of haar beperking.